dom där förälskelserna.

så lätt. så lätt. att bara falla för någon. den där första förälskelsen man får för någon, som på ett sätt knappt betyder någonting men på ett annat kan betyda allt. om några dagar, några veckor eller några månader finns den kanske inte längre kvar. för det är bara en förälskelse. inget mer. 
 
att falla för någons personlighet. någons utseénde. någons skratt. någons närhet. det är så lätt att bli förälskad. för mig är det nästan skrattretande lätt. ibland vet jag inte ens om det försen det är över. jag kommer på i efterhand att det var mer än bara vänskap jag kände. men då den är borta finns det inte så mycket mer man kan göra. för det var något som betydde allt. men ändå inget. 
 
ibland dröjer det flera flera månader innan jag faller för någon igen. ibland bara några veckor. för det finns ju så underbara människor runt omkring. som man vill behålla. vill ska finnas kvar. då kommer dom där känslorna, då det enda man vill göra när man är med personen är att le, och dom gångerna man är ifrån personen och sitter där ensam vill man mest bara låta tårarna falla. endast pga den där dumma förälskelsen. som man inte ens vet kommer vara tills nästa vecka. 
 
den första förälskelsen kan ju övergå till en stark förälskelse för att sedan övergå till att vara kär till att övergå till kärlek och att älska. men så långt brukar det inte gå i mina fall. jag är i det där första stadiet. går runt och är osäker. undrar om det ens är något äkta eller om det bara är vänskap. för det mesta tänker jag inte på det. men någon gång ibland kommer känslorna och jag undrar.
 
men när jag är så osäker på mina känslor. och inte alls vet vad den andra tycker, jag antar att den inte alls har sånna känslor för mig. inte ens är lite förälskad. jag försöker att skjuta bort dom tankarna. tänka på annat. tänka på allt jag tycker är jobbigt med personen. för att det ska bli lättare. det gör att jag hamnar i obalans. jag försöker vara glad och le, men då det inombords pågår en kamp är det svårt. jag dras åt olika håll. och oftast pågår striden utan att jag ens vet om det. det bara går på automatik. att jag inte ska låta förälskelsen bli till något mer.
 
för jag vågar inte. jag är rädd. att personen inte alls tycker så. för att sedan bli rädd. och lämna mig. 
 
och jag klarar inte det. för jag har då precis fått en vän, som jag tycker väldigt mycket om. som betyder väldigt mycket. för annars skulle jag inte blivit förälskad. och det är det jag inte vill förlora. då tränger jag istället bort alla andra känslor. mår dåligt. blir upp och ner. för att sedan. någon gång när förälskelsen äntligen börjar försvinna och förhoppningsvis inte kommer tillbaks. bara kunna agera som en vän och inte något mer. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mikaela / Micki Karlsson
RSS 2.0

Mikaela / Micki Karlsson
rymden