vart man ska börja.

Jag vet knappt vart jag ska börja. Vill bara skriva av mig för jag har så mycket tankar som surrar runt i mitt huvud. Tankar som är irriterade och inte riktigt orkar med sånt här. Men som ändå inte riktigt kan släppa taget helt. 
 
Dom irriterade tankarna riktar in sig på folk som bara antar saker. Som bara tror att andra människor känner si och så för personer, och som känner si och så mycket för dom. 
 
Man kan bli förälskad. Det kan kännas som det är jätte stort, man blir lite galen och säga saker. För det är så man känner just då. Men den där förälskelsen kan försvinna på bara några ynka dagar. Det är någonting som har en stor del av ens liv men ändå så liten. 

Jag skulle inte precis dö om min förälskelse försvann ur mitt liv. Det skulle göra ont. Visst. Jag skulle tänka tillbaks på det och undra vad som hänt, att varför blev det sådär? Men jag skulle gå vidare, rycka på axlarna och några månader senare skulle mitt hjärta falla för någon annans hjärta. 
 
Så varför måste man tro och bara anta att den andra känner så mycket starkare än man själv? Att den vill ha det så mycket mer seriöst än den andra. Att nej nu måste vi satsa, bestämma oss för om det här är rätt eller inte och sedan köra på det. Anta det. Fast att man har pratat om det och bestämt att man bara är vänner. Anta det. Bara gå på om det och inte ens bry sig om att fråga "Vad tycker du egentligen att vi är? Hur seriöst tycker du att det är? Börjar bli orolig att vi är på olika nivåer så kände att det var bäst att fråga." Även om man bara ett par veckor innan har pratat om det, så kan man väl lika gärna fråga igen. Istället för att bara tro massa saker. 
 
Och att precis innan ha skickat massa saker som man själv inte alls har någon förståelse av. För i dom där orden var det så mycket mer än bara vänner. Men ändå propsar personen på att det inte är den alls som har starka känslor utan jag. 
 
En kyss kan betyda allt. En kyss kan betyda vänskap. En kyss kan betyda att man vill ha närhet. Man kan minnas den en dag efter, man kan minnas den en vecka efter, man kan minnas den ett år efter. Men det behöver inte på långa vägar betyda att man är kär. Och när man knappt känner personen? 
 
Att skriva "puss", hjärtan, att man tycker om någon. Behöver inte heller betyda kärlek. Det kan betyda vänskap. Och när man bestämt sig för att satsa på vänskapen, ja sluta då upp med att tro att varenda sak betyder så mycket mer. När man redan sagt att det inte gör det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mikaela / Micki Karlsson
RSS 2.0

Mikaela / Micki Karlsson
rymden