utan allt det ytliga.

Brukar aldrig lägga upp bilder på mig själv utan smink. Har nog två-tre från när jag varit utomlands någongång för massa år sedan men annars nej. Är så himla påverkad av normerna, tycker inte jag är fin utan smink. Utan att det är något jag måste ha för att jag ska bli vacker. Men såklart är blir det så när man hela tiden får just det mot sig. Att nej, man ska vara sminkad för att vara fin och har man börjat med det är det svårt att sluta. Jag försöker bryta mig fri men det är svårt. Så himla svårt att ens visa mina närmsta hur jag egentligen ser ut vilket verkligen går till överdrift. Men ja, så osäker är jag och det är svårt att bryta en mönster. 
 
Har börjat att skita i om jag gör en grimas eller ser lite ful ut på en bild. Förut var det något jätte jobbigt men nu känner jag mest "jaja, whatever". Ibland får man bjuda på sig själv och även om ingen annan bryr sig så stärks jag av det. Av att inte tvingas hålla upp en "perfekt" fasad hela tiden. Vara nöjd över varje bild och ge mitt bästa léende. Det har varit min början. Men nu försöker jag även bli av med sminket jag använder som fasad. Att åtminstone kunna tvätta av sig det om man bara ska ha en myskväll med någon hemma hos sig själv eller hos någon annan, att inte tvingas ha på sig hur mycket som helst när man är ute och simmar/gymmar, att kunna känna sig bekväm utan smink med ens närmsta och att i sommar använda så lite som möjligt. Vart man än kan tänkas vara. Bara fixa till sig lite extra någon kväll om man ska ut eller göra något speciellt.
 
Det blir lättare och lättare dock. Då jag förut haft sådan himla problem med min hud, vilket fick mig att vilja gömma mig ännu mer vilket jag egentligen inte borde ha gjort eftersom att det fortfarande var jag och det är ganska så hemskt att dölja sig själv. Men jag kan inte göra mer än att du försöka förbättra och gå emot det här. För det är så himla löjligt att människor ska tvingas känna såhär och att det ska bli så stort promblem pga dessa "krav" vi har i samhället. Även om man kan bryta mot dom, och man har en egen vilja, så är det svårt. När det är det här man har blivit intalad med hjälp av all media, pojkar och vänner som finns runt omkring en under uppväxten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mikaela / Micki Karlsson
RSS 2.0

Mikaela / Micki Karlsson
rymden